Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2014 23:22 - Кьопоолу
Автор: ellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 2200 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Необходими продукти за 1/2 доза:
5 кг патладжани
5 кг зелени чушки
2,5 кг зелени домати

Всички продукти се опичат,обелват се,смилат се,след което се разбиват хубаво с пасатор.Овкусява се на вкус.Напълват се бурканчета,и се стерилизират 10 мин.

Още по-мързелив вариант за кьопоолу,който го практикувам аз.Просто опичам патладжаните/мммм,обожавам ги/,обелвам ги,и ги слагам във пликчета и хоп във фризера.
А печените чушки ги приготвям по следния начин:
За един компотен буркан ни трябват 2 аспирина,които се слагат единия стрит на дъното,а другия отгоре,преди да го затворим.Печем чушките на чушкопек/за предпочитане червени/,и плътно ги редим в буркана,без да ги белим.
Не се стерилизират.
Зимата просто вадим един пакет патладжани,обелваме и един буркан чушки,които имат вкуса на току-що опечени,смиламе с блендер,и овкусяваме със сол,олио,чесън,и оцет...вълшебно се получава,основа на всеки сандвич,било със сирене,кашкавал,или някакъв колбас.

Опитайте,няма да съжалявате,защото и двата варианта стават безкрайно вкусни.
Бон апети! :)




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missbeauty - обясни ми моля за патладжана
27.09.2014 18:44
Печен и белен ли замръзяваш или само печен?
цитирай
2. ellia - Привет! :)
28.09.2014 09:43
Ами обелвам го задължително,и обикновено ги пека във фурната,като преди това ги надупчвам с една вилица тук-таме,за да не се пръснат при печенето.
Става и с троен чушкопек,но като време се удължава много,а при мен то все е кът.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ellia
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 284929
Постинги: 138
Коментари: 199
Гласове: 2825
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930